Mülhem ne demek TDK?
En kısa tanımıyla ilham, bir şeyden esinlenmek veya esinlenmiş olmak olarak tanımlanır. Sıkça kullanılan ve yüksek bir fayda değerine sahip bir kelimedir. Mülhem ne anlama gelir? “Kalbe giden bir şey, bir kişinin kalbine giren bir şey, Tanrı tarafından ilham yoluyla kalbe açığa çıkarılan bir şey” anlamına gelen bir kelime olarak bilinir.
Münferit ne demek TDK?
Kökeni: “Birey” kelimesi Arapçadan Türkçeye gelen bir kelimedir. Arapça kökenli olan “منفرد” (munfarid) kelimesinden türemiştir. “Munfarid” “tek, yalnız, diğerlerinden ayrılmış” anlamına gelir ve bir şeyin kökenindeki benzersizliğini veya ayrıcalığını vurgular.
Müsnet ne demek TDK?
Suçlanan, isnat edilen, ima edilen. I. 2. dilb. yüklem.
Müteakiben TDK ne demek?
Mutâkib kelimesi “ardışık, birbirini izleyen” anlamına gelir. Türkçede ardışık terimi, bir olayın veya zaman diliminin ardından başka bir olayın veya zaman diliminin gelmesi durumunu ifade eder.
Mütevellit ne demek?
Anlamı: ‘Mütevellit’ kelimesi, bir şeyin sonucu veya belirli bir nedenden dolayı meydana geldiği anlamında kullanılır. Genellikle bir durum, olay veya sonucun bir sebep veya nedenin sonucu olarak meydana geldiğini ifade etmek için kullanılır.
Müphemdir ne demek?
Kelime Anlamı: Belirsiz kelimesi, anlamı belirsiz veya muğlak olan bir şeyi ifade eder. Bu kelime genellikle belirsiz veya açıkça anlaşılmayan bir konuyu tanımlamak için kullanılır. Köken: “Belirsiz” kelimesi Arapça kökenlidir.
Münterif ne demek?
“Birey” kelimesi Arapça kökenlidir ve “fert” kelimesinden türemiştir. Tek, ayrı ve bireysel anlamına gelir.
Müsterih nedir?
[1] (‘) Her türlü endişeden uzak, iç huzuruna kavuşmuş kişi.
Müşterektir ne demek?
Anlamı: “Ortak” kelimesi birden fazla şey veya kişiyle ortak veya özdeş olma durumunu ifade eder.
Müfsit ne demek TDK?
Arapça “fsd” kökünden gelen ve “fesat çıkaran” anlamına gelen “mufsid” kelimesinden türemiş bir kelimedir. Sözlükte rahatsız edici veya bozguncu anlamına gelir. Mufsid kelimesi, İslam teolojisinde inancı (inancı) geçersiz kılan durumlar için ve İslam hukukunda ise başlamış bir ibadeti yıkmak için kullanılan bir terimdir.
Ittika ne demek?
Harfin fiilin ana harfi olduğuna inanılıyordu. Ittika, “Vikaya’yı üstlenmek”, yani “Vikaya’ya girmek”, yani acı ve zarara neden olan şeylerden kaçınmak ve kendini iyice korumak anlamına gelir. (s. 17) diye devam ediyor.
Mükteber ne demek?
değerli, kıymetli. güvenilir, inanılır. önemli, itibarlı, saygın, etkili.
Müstecip ne demek TDK?
Müstecep, “gezilecek, görülecek yer” anlamına geliyor.
Mutakıp ne demek?
“Agree” kelimesi iki veya daha fazla tarafın anlaşması, rıza göstermesi veya bir uzlaşmaya varması anlamına gelir. Bu kelime genellikle bir konu hakkında ortak bir görüşe veya karara varma durumunu ifade etmek için kullanılır.
Akabinde ne?
Yukarıda verilen kelime gruplarında olduğu gibi, bir durumdan hemen sonra veya onu izleyen bir durumu ifade eder. Destekleyici bir ifade olarak öne çıktığı için, çoğunlukla cümlelerde değerlendirilir ve kullanılır.
Müzahim ne demek Osmanlıca?
(Ar. muzāḥame muzāḥim, “kargaşa çıkarmak, huzursuzluk çıkarmak” manasından) Huzursuzluk ve huzursuzluk çıkaran kişi: Ancak her insan kendisi için iyi olanı ister ve hoşuna gitmeyen şeylere öfkelenir (Cevdet Paşa).
Möhkem ne demek TDK?
TDK’ya göre “Möhkem” kelimesi “sağlam” anlamına gelir. Sağlam ve dayanıklı olan her şey bu kelimeyle tanımlanabilir.
Müfsit ne demek TDK?
Arapça “fsd” kökünden gelen ve “fesat çıkaran” anlamına gelen “mufsid” kelimesinden türemiş bir kelimedir. Sözlükte rahatsız edici veya bozguncu anlamına gelir. Mufsid kelimesi, İslam teolojisinde inancı (inancı) geçersiz kılan durumlar için ve İslam hukukunda ise başlamış bir ibadeti yıkmak için kullanılan bir terimdir.
Mülhem isminin anlamı nedir?
Türk Dil Kurumu’na göre ise Mülhem kelimesi “içinde doğan, birinin içine doğan, esinlenen” anlamına gelmektedir.