İçeriğe geç

Yüzlemek Ne Demek Tdk

Mimlemek ne demek TDK?

Geçişli f. (önemli kelimesinin ilk harfi olan mim’den, mim+le-mek “önemli saymak, dikkate almak”) Birinin hoş karşılanmayan veya nahoş davranışlarından dolayı onun hakkında kötü düşünmek, şüpheyle bakmak, işaretlemek, işaretlemek: Ondan sonra beni işaretledi, ama ben kötülüğü yapmaktan çok takdir eden bir insandım (cogito).

Yüzünü ekşitmek ne demek TDK?

Yüz ifadesiyle üzgün, memnuniyetsiz veya öfkeli olduğunuzu belirtmek için AÇIKLAMA yapın.

Yüz vermek ne demek TDK?

[1] Aşırı hoşgörü, ilgi ve yakınlık yoluyla birini şımartmak. İstediğini yap.

Yüz yüze ne demek TDK?

TDK’ya göre “face to face” kelimesinin doğru yazımı “face to face”tir. Ayrı yazılır. Bileşik yazımı yanlış yazım olarak kabul edilir. “Von Angesicht zu Gesicht” kelimesi “face to face” anlamına gelir.

Müstevfi ne demek TDK?

[1] İslam devletlerinde mali işlerden sorumlu hükümet görevlisi.

Mimlemek Türkçe mi?

Mimlamak kelimesi Osmanlı İmparatorluğu döneminde kullanılmış olup günümüzde olumsuz bir durumu belirtmek, işaretlemek veya vurgulamak için kullanılmaktadır. Kökeni Arap alfabesinin yirmi dördüncü harfi olan “mim”den gelmektedir.

Zeveban etmek ne demek?

Erimek, erimek. ѻ Kararmak: Erimek: Sonra bu bulutlar, bu mermer kubbenin parlayan kısımları, bu ateşin dumanlarıdır, bilinmez bir ufkun ufkuna dalıyor (Hâlit Z. Uşaklıgil).

Zannetmek ne demek TDK?

GUESS KELİMESİNİN ANLAMI, düşünmektir. Bu kelime sıklıkla “suspect” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı, varsayım biçiminde olmalıdır.

Yüzü tutmamak ne demek TDK?

Bir şey sormaktan, söylemekten çekinmeyin ve cesaretiniz yoksa.

Pireyi deve yapmak ne demek TDK?

Pireyi deveye çevirmek AÇIKLAMA AÇIKLAMA Küçük ve basit bir olayı büyütmek, abartmak.

Yüzgeri etmek ne demek?

dön AÇIKLAMA AÇIKLAMA AÇIKLAMA dön.

Züppe ne demek TDK?

TDK’ya göre Arapça kökenli olan dandik kelimesi; giyiminde, sözünde, dilinde ve düşüncesinde toplumun gülünç ve çelişkili kabul ettiği gösteriş ve aşırılıklara başvuran kişi anlamına geliyor.

Yüz yüze bitişik mi ayrı mı?

Bu kelime grubunu “yüz yüze” veya “yüz yüze” olarak yazmak yanlıştır. Dil bilgisi kurallarına göre, yüz yüze kelimesinin doğru yazımı ayrı olmalı ve yan yana olmamalıdır. Yanlış kullanım: Yüz yüze. Doğru kullanım: Yüz yüze.

Yüz tutan ne demek?

YÜZÜNÜ TUTMAYI SÖZCÜĞÜNÜN ANLAMI “Yüzünü tutmak” ifadesi bir şeye doğru dönmek, bir şey olma sürecinde olmak, yavaş yavaş şekil ve renk değiştirmek anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak yüz tutma olarak yazılır.

İllaki nasıl yazılır?

Analizin sonucu, “if” ve “illaki” kelimelerinin yazımında son yıllarda bir değişiklik olmadığını gösterdi. “İf” kelimesi her zaman ayrı yazılmıştır. 1988’den beri “İllaki” kelimesi yanında yazılmıştır.

Mimlenme ne demek?

edilgen f. (Mim gibi olmak ne demek?

“Mim” kelimesi hem “bir yeri işaretlemek” hem de “biri hakkında kötü düşünmek” anlamına gelir. Mim kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı nedir? İşaretlenmek ne anlama gelir? Başkalarının bir kişi hakkında herhangi bir nedenden dolayı kötü bir anıya sahip olması ve o kişiye karşı önyargılı olması durumunda buna işaretleme denir.

Arapçada mim ne anlama gelir?

Aramice ve İbranice’de mem-mâyim, Yunanca’da mu harfine dönüşen harf, Arapça’da mim olarak telaffuz edilir. Arap dilbilimciler, bu kelimenin “şarap, zâtülcenp (satlıcan) ve toplanma” anlamına geldiğini bildirmektedir (Hasan Abbas, s. 72).

Mısmıllamak ne demek?

Fısıldamak: Birini sözle veya vurarak cezalandırmak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Masaj Yapan Escort