İçeriğe geç

Secra Ne Demek

Sefra ne demek?

Safra veya safra kesesi, karaciğer tarafından üretilen ve yemekten sonra duodenuma salgılanan bir sindirim sıvısıdır. Bazı canlılarda safra, öğünler arasında safra kesesinde depolanabilir.

Sirac adi ne demekdir?

Allah Resulü için “şık”, “meşale”, “lamba” ve “ışıldayan ışık” anlamlarına geldiği için kullanılır. Bu iki özel ve güzel anlamı nedeniyle günümüzde yaygın olarak kullanılan isimlerden biridir. Farsça kökenli bir isim olduğu için Türkçede son zamanların popüler isimleri arasında olduğu söylenebilir.

Sayira ne demek?

Sayra kelimesi gökyüzünde akan suyun çıkardığı ses anlamına gelir. Aynı zamanda Sayra ismi cıvıldama ve ötüşme anlamına da gelen bir isimdir. Sayra ismi güzel anlamı nedeniyle yaygın olarak tercih edilmektedir. Sayra ismi gökyüzünden gelen suyun çıkardığı ses olarak bilinmektedir.

Sirac ne demek TDK?

Türkçe-Türkçe sözlükte (Osmanlı dönemi) Sirac teriminin anlamı, güneş ve ay anlamına veya “ışık saçan” anlamında Hz. Muhammed (S.A.V.) için kullanılan bir terimdir. Ve Bürhan-ı Hak ve Sirac-ı Hakikat böyle bir din ve şeriattır. M., her iki dünyanın mutluluğunu sağlayan yolun cami olduğunu göstermiştir.)

Sahra ismi ne anlama gelir?

Sahara ismi Arapça kökenli bir isimdir ve “çöl” anlamına gelir. Arapça “Sahara” kelimesi genellikle çölleri ifade etmek için kullanılır. Bu bağlamda Sahara ismi geniş ve geniş alanları ifade eder.

Arapçada sefaat ne demek?

Şefaat (Arapça: الشفاعة eş-Şafaa), İslami terminolojide Allah’ın izin verdiği kimselerin, özellikle evliyaların ve peygamberlerin, müminler için bağışlanma dilemeleri anlamına gelir.

Kayra Türk ismi mi?

Kayra ismi hem kızlar hem de erkekler için kullanılan bir unisex isimdir. Türk kökenlidir. Kayra ismi öncelikle çok saygı duyulan veya itibar edilen birinden gelen nezaket, zarafet, bağış, atıf, iyilik anlamına gelir.

Lavin ismi ne anlama gelir?

Lavin ismi heyelan ve çığ anlamına gelir. Ayrıca bu isim Kürtçede “güzel” anlamına gelir. Özellikle küçük kızlar arasında popüler olan Lavin ismi telaffuz açısından oldukça popülerdir.

Mirze ne anlama gelir?

Mirza, Arapça “emir” kelimesi ile Farsça “zâde” ekinin birleşmesinden oluşan soylu bir unvandır.

Şayna ne demek?

Sauna, kişinin “sauna sobası” adı verilen bir alet yardımıyla terlediği ahşap, yalıtımlı bir odadır. Buharla ısıtılan sauna, vücuttaki sıcaklığı artırır ve terlemeye neden olur.

Surur ismi ne demek?

(ﺳﺮﻭﺭ) i. (Ar. surūr) Sevinç: Dünyanın sevinci senin elindedir, Saki / Bu üzüntüleri (Nailî’den) alıp götürecek bir kadehtir.

Sünnah ismi ne demek?

i. Sünnet, Farz.

Aybars ismi ne anlama gelir?

Aybars, “ay leoparı” veya “gri leopar” anlamına gelen Türkçe bir isimdir. İsmin kökeni “ay” ve “bars” (Türkçede “leopar” anlamına gelir) kelimelerinden gelir. Ancak bazı dilbilimcilere göre ilk kelimenin kökeni “oy”dur ve bu da “gri”, “koyu sarı” veya “aslan rengi” anlamına gelir ve aslanı temsil eder.

Mirza ismi ne anlama gelir?

Mirza, Farsça kökenli bir isimdir ve tarih boyunca “prens”, “asil” veya “edebiyat” anlamında kullanılmıştır. Özellikle İran, Güney Asya ve Orta Asya ülkelerinde yaygın olan bu unvan, tarihsel olarak asil bir aileden gelen veya bir hanedanın üyesi olan kişilere hitap etmede önemli bir rol oynamıştır.

Saaç ne demek?

Eyer, koşum takımı ve eyer takımı yapan veya satan veya deri veya muşambadan bavul ve çanta yapan kişi.

Sefa anlami ne demektir?

Sefa ismi Türk kökenli bir erkek ismi olup genel olarak “haz, memnuniyet, iyilik, teselli” anlamına gelir.

Sefri ne demek?

Kelimenin anlamı: “Büyükelçi” bir ülke tarafından başka bir ülkede veya uluslararası kuruluşta resmi temsilci olarak atanan kişi anlamına gelir. Büyükelçiler diplomatik ilişkileri sürdürme, müzakereleri yürütme ve ülkeleri temsil etme görevlerini yerine getirirler.

Sefa Arapça ne demek?

Sefa kelimesi Arapça kökenli bir isim olup zevk, neşe, eğlence, oyalanma anlamlarına gelmektedir.

Halk dilinde safra ne demek?

Safra, karaciğerde üretilen ve safra kanalları aracılığıyla duodenuma salgılanan bir sindirim sıvısıdır. Halk arasında safra olarak adlandırılır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Dil Neden Vardır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir