İçeriğe geç

Efor Sarfetmek Ne Demek Tdk

Sarfetmek ne demek TDK?

“Harcamak” kelimesinin ilk anlamı para harcamaktır. Bu kelime aynı zamanda kullanmak ve bitirmek anlamına da gelir.

Eforun diğer adı nedir?

Egzersiz testi, koşu bandı testi olarak da adlandırılır, kardiyovasküler hastalıkları teşhis etmek için kullanılan bir yöntemdir. Hasta, kalbe binen yükü artıran motorlu bir koşu bandında egzersiz yapmalıdır. Bu egzersiz sırasında hastanın EKG’si ve kan basıncı kaydedilir.

Laf sarfetmek ne demek?

Cinsel taciz suçunun cezası, bir kişinin cinsel arzularını ve isteklerini tatmin etmek için fiziksel temas olmaksızın başka bir kişiyi rahatsız etmesidir. Halk arasında “konuşma” veya “sözlü taciz” olarak adlandırılan antisosyal davranış biçimi, cinsel taciz suçunun oluşumuna da yol açar.

Forse etmek ne demek TDK?

Devlet ileri gelenlerinin ziyaret ettiği yerlerde çekilen bayraklara denir. Bu kelime artık çoğunlukla mecazi anlamda kullanılmaktadır. Mecazi anlamda fors saygı ve prestij anlamına gelir.

Efor sarf etmek nedir?

Cevap: Bir işi yapmak için gereken çaba ve güç.

Sarfetmek mi sarf etmek mi?

TDK’ya göre harcamak mı harcamamak mı? TDK’ya göre “spend” kelimesinin doğru yazımı “spenden”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Efor yabanci kelime mi?

Effort – Nişanyan Sözlüğü. Fransızca “effort” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “çaba, çaba” anlamına gelir. Bu kelimenin adı Fransızca efforcer fiilinden türemiştir, “kendini zorlamak, çaba göstermek”.

Efor neden istenir?

Stres testi, doktorunuzun egzersizden kaynaklanan semptomları değerlendirmesine yardımcı olur. Bu test genellikle kalp atış hızınızı ve kan basıncınızı ölçmeyi içerir. Stres testleri kalp hastalığını teşhis etmede çok etkilidir.

Eforda çökme ne demek?

Bazı durumlarda pozitif olabilen, örneğin EKG’de ST segmentinde çökme, tipik göğüs ağrısının ortaya çıkması ve hipotansiyon gelişmesi gibi bu testten sonra koroner kalp hastalığı tanısı genellikle kardiyak kateterizasyon gibi daha ileri tetkiklerle doğrulanır.

Sarfinazar ne demektir?

Sarfınazar kelimesinin anlamı “Bir şeyi görmezden gelmek, ondan vazgeçmektir.”

İthaf etmek ne demek?

Adanma, kısaca, birine bir şey vermek anlamına gelir ve edebiyatta, yazılı bir şiir veya başka bir eser, kişinin sevdiği veya üzüldüğü bir şeye, mesela bir eşe, bir arkadaşa, bir akrabaya, bir öğretmene, bir dosta veya doğadaki bazı nesne veya kavramlara hitap edebilir, bazen hiç sevilmeyen bir şeye, hatta alaycı bir dille de ifade edilebilir, hatta hakaret anlamına da gelebilir…

Mukabili ne demek?

Açık Fatura (Mal Karşılığı Mal) Nedir? Açık Fatura (Mal Karşılığı Mal), ihracatçının yükleme belgelerini fatura ile birlikte doğrudan veya malla birlikte ithalatçıya göndermesi anlamına gelen; ithalatçının ödeme yapmadan önce malı gümrükten tahsil edebildiği bir ödeme şeklidir.

Feke ne anlama gelir?

II. Dünya Savaşı sırasında Fransızların Maraş-Antep ve Adana’yı işgal etmesini fırsat bilen Haçin ve Feke Ermenileri, Fransızların kışkırtmasıyla orada yaşayan Türklere akıl almaz işkenceler yapmaya başladılar. Fransızların Kozan’ı işgal ettiği tarih olan 1919, aynı zamanda Feke’nin de işgali anlamına geliyor.

Fek etmek ne demek TDK?

Fek; Bir varlığa bağlı ipoteğin kaldırılması işlemine verilen addır. Borcun ödenmesinden sonra varlığa bağlı ipoteğin kaldırılmasına karar verilir.

Feryat etmek ne demek?

ulumak, acı acı çığlık atmak.

Sarf etmek ne demek polis?

Türk Dil Kurumu saygısız davranışı, saygısız davranış veya söz kullanımı olarak tanımlıyor.

Sarfınazar etmek ne demek TDK?

Sarfınazar kelimesinin anlamı “Bir şeyi görmezden gelmek, ondan vazgeçmektir.”

Sarf Arapçada ne demek?

Diğer bütün dillerde olduğu gibi Arapçada da dilin en küçük yapı taşı olan kelimeyi inceleyen biçim bilgisi veya şekil bilgisi bilimine “sarf” adı verilir.

Sarfi nazar ne demek?

1. Vazgeçme, hesaba katma. 2. Hesaba katılmasa veya sayılmasa bile: “Bu mahalle mesafeye göre güzel değil.” ѻ Görmezden gelmek: Vazgeçme, hesaba katma: Padişah daha sonra yargıç-katilleri (Fâik Reşat) görmezden gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir